maanantai 16. helmikuuta 2009

Nälkä / Hungry


Eilen sunnuntaina (15.2.09.) olimme järven jäällä kävelyllä ja
tällä kertaa kamera oli matkassa. Eikä turhaan, yllätimme
päästäisen särjen kimpusta. Ei ollut kalamiehille särjet kelvanneet.
Ei siinä kyllä ehtinyt kameran säätöjä asetella vaan äkkiä kuvia!
Koetin kotona vähän värejä säätää, jottei olisi niin sinisävyisiä!
Oli kyllä tuolla päästäisellä suht`kovaa purtavaa, ei ollut nimittäin
ihan just ongittua kalaa...

16 kommenttia:

 1. Hyvä tialnne, mutta valitettavasti säädöt olivat hiukan poskellaan. Mikäli olist kuvannut RAW muodossa tätäkään ongelmaa ei olisi ollut.
  Koitappa pistää hiukan euroja sukanvarteen ja hankkia vaikkapa Elemets 7 siinä on aivan käypä ja helppo muunnin vakiona, sen saa alle satasen.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä erikoisin tilannekuvasarja, johon olen seuraamissani kuvablogeissa törmännyt.

  VastaaPoista
 3. Kiitos KooTee vinkistä! Laitetaan ohjelmisto mieleen...

  Liisa: Mulla on aika harvassa nää eläinotokset... ;)

  Kuvat kun klikkaa suuriksi niin huomaa päästäisen epätarkkuuden-se liikkui pahus soikoon koko ajan!!!

  -wiltteri-

  VastaaPoista
 4. Tuo viimeinen on oikeasti hauska, varsinkin isompana versiona. Tuijottavat toisiaan silmiin ;)

  VastaaPoista
 5. Nämä ovat tosi mainioita/hyviä tilannekuvia=D
  Säädöistä viis kuvat on tosi hyviä ja kyllä tuo ateria päästäiselle varmasti maistui;)

  VastaaPoista
 6. Raija; kyllä se vain niin on, että hyvät säädöt parantaisivat näitäkin kuvia.
  Ei pidä jättää mahdollisuuksia käyttämättä jos sellaisia on.

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan mainio kuvasarja ja tosi hyvän tilanteen pääsitkin näkemään. Kuvatkin ovat ihan hyviä maallikon silmin katsottuna. Oikeasti.
  Joskaan en voi hyväksyä pilkkimiesten tapaa jättää täysin hyviä kaloja kuolemaan jään päälle, koska se on paitsi julmaa niin kauheata tuhlausta, niin iloitsen siitä, että edes yksi näistä 'tuhlatuista' kaloista on ollut hyödyksi toiselle luontokappaleelle.

  VastaaPoista
 8. Lienee ollut kirkas aurinonpaistekin? Kuvan valoituserot ovat olleet niin voimakkaat, ettei kameran automatiikka ole millään voinut pysyä perässä. Harmi mainion tilanteen vuoksi...

  Raijan kanssa olen samaa mieltä siitä, että elukka taisi saada hyvän aterian, mutta tuohon säädöistä viis osuuteen laitan vastalauseeni.

  Säädöt ovat tärkeitä myös kuvan jatkokäytön kannalta. Muistona tilanteesta, omana kuvana tämä ovat ok - niiden muistojen kera, mutta muuta jatkokäyttöä näille on vaikea keksiä. En tarkoita että se olisikaan ollut Wiltterin tarkoitus, mutta jos puhutaan vain ja ainoastaan säätöjen tärkeellisyydestä yleensäkin valokuvauksessa.

  Mainio tilanne tai tärkeä muisto ei tee yksin kuvasta "hyvää".

  Anteeksi Wiltteri, meni vähän yleiseksi kuvalaatukeskusteluksi kuvasi alla. Mutta ainakin puhuttiin kuvista, vaikkakin yleisemmällä tasolla.

  VastaaPoista
 9. Opiksihan tässä otetaan joka kerta! :)

  Kuvauskeli oli tosi aurinkoinen...

  -wiltteri-

  VastaaPoista
 10. Vahan sinisia ehka, mutta mielenkiintoisia kuitenkin. Picasallakin olisit voinut vareja hiukan muunnella. Ilmainen ohjelma sita paitsi,mutta kaikki eivat pida siita.

  VastaaPoista
 11. Ohoh, mikä kuvasarja.

  Mitä Picasaan tulee, käytän sitä nykyään vallan, sillä siinä on hyvät ominaisuudet perusjuttuihin. Mm. tämän kuvan kohteen kirkastaminen olisi onnistunut aika helpostikin.

  Picasa 3:n uudesta kansiosysteemistä sen sijaan en pidä, ja olen klikannut ilmeisesti jotakin väärin, kun joudun hakemaan kuvat sinne, ts. ne eivät tule suoraan kuten ennen.

  VastaaPoista
 12. Minä olenkin vaan harrastelija ja katson kuvia sillä silmällä!

  On mielenkiintoista kuulla ammattilaisten mielipiteitä;)

  VastaaPoista
 13. Koska keskustelun aloitin niin kommentoin vielä hiukan samaa jatkaen.

  Tuo kirkas keli kuten Mari totesi on suurin syy tuohon jyrkkyyteen. Sitä on vaikea korjata Picasalla vaikka onkin tosi hyvä ilmaisohjelma, varsinkin tämä uusin Picsa 3, siinä on paljon uusia hyviä ominaisuuksia.
  Kannattaa kyllä ehdottomasti ladata koneelleen, esimerkiksi käytän sen terävöintiä nykyään paljon hyödykseni.
  Elements 7 on kyllä sen satkun arvoinen ohjelma siitä ei pääse mihinkään. Niin ja ne RAW kuvat, sen paremmuudesta en tingi yhtään. Varsinkin näissä olosuhteissa missä tämäkin loistava kuvasarja on otettu se olisi ollut paikallaan.

  Se siitä tällä kertaa.

  VastaaPoista
 14. Hui, mikä määrä kommentteja! Täytyy kiittää jokaista ja jokaista erikseen!! ;) Kiitos! Täytyy tutustua tuohon picsaan ajan niin salliessa. Olenhan vasta opettelemassa kuvaamista järkkärillä, jossa on NIIN paljon vielä uutta jota en osaa vielä käyttää, en ymmärrä käyttää tms jne yms.. ;) Mutta hiljaa hyvä tulee ja monta juttua opettelen vielä kantapäiden kautta (se kun niin usein tyylini on ollut.. ), tästä jatketaan kohti uusia seikkailuja kuvaamisen maailmassa...

  -wiltteri-

  VastaaPoista
 15. Mielenkiintoisen tilanteen todistajaksi olet päässyt :D En olisi arvannutkaan päästäisten kulkevan kala-apajilla. Aina sitä oppii uutta :)

  VastaaPoista
 16. Vaikka harrastan valokuvausta olen ihan eri mieltä kuin muutama edellinen. Tämä on luontohavaintona niin hieno tapaus, että kuvien taso on toisarvoinen asia. Toki erikoinen tilanne + hyvät kuvat olisi vielä nautinnollisempaa, mutta itse olisin ollut jo aivan tohkeissani ihan vain nähdessäni tälläistä, vaikka kamera ei edes olisi ollut mukana. Eli minun tärkeysjärjestyksessäni ykkössijalla on hyvät luontohavainnot ja kakkossijalla hyvät kuvat ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin!