tiistai 12. tammikuuta 2010

Radan varrella III


Jatketaan tätä "rautatie-teemaa", tämä on kuvattu tänään
12.1.10 klo 18.19... Suurenna kuva!

14 kommenttia:

  1. Onko ihan luomu. Suurennettuna tehokas, voisi olla elokuvan loppu huipennus. Edessä on jotain outoa.
    Hieno kuva,ei voi kuin ihailla..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pehmyt piirto! Kuva on lähes luomu, pikkaisen tummennettu ja terävyyttä parannettu. Kuvattu kameran P-ohjelmalla jossa kamera säätelee itse itseään.. ;) Valkotasapaino pilvinen-asetuksella, muut tiedot seuraavat: Aukkoarvo f/3,5, val.aik 20sek. ja polttoväli 18mm. Oranssi värisävy johtunee taajaman valoista ja sumusta. Kuvassa vasemmalla reunalla oleva viherrys on likellä olevan sähkölaitoksen ulkovalaistuksen heijastusta...

    VastaaPoista
  3. Kiitos kun panit hieman kuvaustietoja, olen aina utelias niiden suhteen. Oma kuvaus on niin tuore tapaus, että sitä hakee tietoa omien otoksien tueksi. Ja juuri tällaiset tiedot on itselle ainakin hyväksi ja kun edessäsi on kuva, johon voit peilata näitä tietojan niin jotain voi oppiakin.

    VastaaPoista
  4. Samassa veneessä siis kiikutaan, itsekin pidän kuvaustani aloittelijan tasolla joka yrittää oppia muiden kuvista paljon omaan oppimiseen kameran kanssa! Tässä vähän salaa odottelenkin KooTeen, Iineksen, Arin, Lassen ja Marin suuntaan kommenttia & vinkkiä ilta/pimeä kuvaukseen.. Itsellä kun ei ihan satavarmana ole tuo kuvan oranssisuus, että onko se lähiön valosaastetta vaiko kuvaajan tunarointia säätöjen suhteen.. Joten neuvot kelepaa mieluusti tähän laatikkoon.. ;)

    VastaaPoista
  5. Olipa mitä oli tuo oranssi, mutta on aika upea :)

    Minäkin haluasin oppia ottamaan hyviä kuvia hämärällä ja pimeässä, mutta kun ei ole mitään hajua noista aukoista ja valotusajoista - olisin kurssin tarpeessa ;)

    VastaaPoista
  6. Tää on aika jännä. Jos ympärillä aika lähellä ei ole mitään vahvaa kellertävän valon lähdettä sanoisin, että kameran valkotasapainon säätö on mennyt yllättävällä ja luovalla tavalla vähän metsään. Harrastajan villiä arvausta... Itse en nimittäin ole saanut noin vahvaa oranssia talvikuvauksessa luomuna.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Hanna!
    Kiitos Mari, itse asiassa tuossa ihan likellä on sähkövempainkompleksi josta ainakin vihertävää sävyä saadaan kuvaan ja myöskin kirkkaampaa valoa. Joten jäänee mysteeriksi tai sitten se on säätöhässäkkä, jospa joku vielä kertois lisää..

    VastaaPoista
  8. Usein kyllä katuvalaistus pöllähtää juuri kellertävään suuntaan - miksiköhän muuten?

    VastaaPoista
  9. Enpä tuohon osaa sanoa, joku valaistusexpertti varmaan tietäis. Omat harvat hämärä/pimeä kuvaukset täälläpäin ovat olleet ruskean sävyisiä, nyt mentiin sitten oranssin puolelle johon ei ruskeasta ole pitkälti matkaa. Joten onkohan kaupunkien katu yms. valaistuksissa suuriakin alueellisia värieroja??? Tää menee ihan salapoliisityöksi kohta.. ;)

    VastaaPoista
  10. Se sitten selvisi tämä oransssisuus. Kameran valkotasapaino kun on pilvinen asetuksella Nikonin d60:n P-kuvausohjelman aikana, jälki on tällaista. Tulipahan tämäkin nyt opittua ja koettua!

    VastaaPoista
  11. Eipä ole tullut katsottua aiemmin.
    Kaamealta näyttää.
    Laita valkotasapaino automaatille mieluiten jos et käytä manuallia miitausta, esim harmaakortista tai ainakin jostain valkoisesta pinnasta.
    Itse kuvaan kaiken automaatilla ja korjaan sitten kuvankäsittelyssä.

    Keltaisuus tai vihertävyys katulampuista johtuu niiden valon lämmöstä.
    Sellaiset keltaiset tulee yleensä niistä keltaisista "sumuvaloista" joita käytetään esim. risteysalueilla ja vihertävyys lähinnä tavallisisat katuvaloista. Sisätiloissa joissa on erillaisia valolähteitä.Sekavalo on pahinta, sitää on hankala korjata.

    Minulla oli aikoinaa filmiaikan iso nippu suodattimia millä yritin korjailla valon väriä, hankalaa se oli, kyllä nyt on helpompaa=)

    VastaaPoista
  12. Jep, kiitos KooTee vastauksestasi!

    VastaaPoista
  13. Tää kuva on sarjassa taidetta ja luokkaa kauneinta mitä nähdä voi!!!

    Jarkko

    VastaaPoista
  14. Kamerasäätömokasta huolimatta, kiitos Jarkko!

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin!