torstai 24. maaliskuuta 2011

Valokuvatorstai, 200. haaste / Kuva ja sen kuvausprosessi

Tämän kuvan ottoon valitsin parit tarjottimet kukille alustaksi, luonnon valon höystettynä sälekaihtimilla. Ajatus syntyi tähän aamukahveella sen jälkeen kun näin haasteen aiheen. Aikaa ennen töihin lähtöä ei jäänyt paljoa, joten otin vain muutaman kuvan joista valita. Homma meni jotenkin näin:
-etsin ja laitoin kameran valmiiksi
-pyyhin pölyt pois metallitarjottimelta
-"säädin" sälekaihtimet
-hain kukat
-hätistin kissat pois niiden ympäriltä
-mittasin valotuksen
-hätistin taas kissoja pois kuvasta
-mittasin valotuksen vieläkin nopeammin ja otin kuvat
-siirsin kuvat koneelle ja rajasin& hienosäädin Picasa 3:lla
-yhden kuvan lähetin tänne
EDIT : Pyynnöstä / suosituksesta / velmuilusta johtuen, lisään ylläolevaan prosessilistaan sen, että kukat toki siirsin turvaan kissoilta ennenkuin aloitin kuvien siirron kamerasta tietokoneelle. Ja tuohon alle lisäsin kuvasta lisätietoja.
Kuvan tekniset tiedot:
* f/ 7.1, mielestäni taustan ei tarvinnut olla tuon tarkempi.
* valotusaika 1/40 s.Kuvan valotin pari pykälää tummemmaksi "neutraaliin" asetukseen verrattuna. Tämä sai aikaan sen, että puhkipalanutta kohtaa kuvassa on niukasti.
* isoarvo 100, riitti vallan hyvin näissä valaistusolosuhteissa.
* polttoväli 29mm.
 Picasa 3:lla rajasin alkuperäistä kuvaa sivuilta sekä ylhäältä hiukkasen. Kontrastia lisäsin jonkin verran terävyyden parantamiseksi ja hivenen väriä klikkasin kuvaan lisää.

19 kommenttia:

  1. Tutulta hommalta kuulostaa, eritoten tuo kohta, hätistin kissat pois! Meillä tosin kissojen tehtävää toimittaa iso märkä kirsu joka pitää työntää joka paikkaan. Ja kun kirsu sijaitsee korkealla, se on helppo survaista vaikka päin linssiä.

    Ja sitten taas pyyhitään...

    VastaaPoista
  2. Kyllä, hieno kuva ja mahtavina yksityiskohtina nuo auringonraidat.

    VastaaPoista
  3. Tyylikästä, sulla on ollut aamulla vipinää!
    "hätistin kissat pois niiden ympäriltä" :)

    VastaaPoista
  4. Taisi jäädä prosessin lopusta jotain pois? "Kun lisäsin kuvia koneelle, kissat sillä välin lopettivat prosessini kaatamalla maljakot ja syömällä kukat..." ;D

    VastaaPoista
  5. Hyvä idea ja hieno lopputulos! Tykkään erikoisesti noista sälekaihtimen aikaansaamista vauhtiviivoista. Kissoille rapsutukset!

    VastaaPoista
  6. Nuo aurinkoraidat ovat kyllä koko kuvan juju! Aika tehokkaita.

    VastaaPoista
  7. Ihana tarina. Minäkin jäin odottamaan sieltä lopusta vielä mainintaa siitä, mitä ne kissat tekivät sillä aikaa kun latasit kuvia koneelle ;)

    VastaaPoista
  8. ISOT kiitokset kaikille kommentin jättäneille. Niin, sen verran kissojamme tunteneena otin tietenkin kukat pois kissojen ulottuvilta ennenkuin siirryin kuvansiirtopuuhiin. Muuten voisi olla nuo kukat jo mennyttä... ;)

    VastaaPoista
  9. Komea kuva mutta itse kuvausprosessista et anna mitään olennaista tietoa!Kaltaiseltasi kuvaajalta, olet ottanut kuvauksen tosissaan ja julkaissut tosi hyviä kuvia olisin odottanut muutakin asiaan liittyvää tietoa!
    Valotusta olet esim. mittaillut mutta et kerro mitä valotusmittarisi kertoi verrattuna kameran antamiin arvoihin.Entäpä muut kuvausarvot? Polttoväli,aukko, suljinaika,ISO arvo ym. Näistä kuvausprosessin tärkeimmistä seikoista et sano mitään, kissojen hätistely ei ainakaan minua kiinnosta, tosin ei mainitsemiani arvoja ole muutkaan esiin tuoneet yhtä poikkeusta lukuunottamatta!

    VastaaPoista
  10. Mahtavat värit kuvassa ja sälekaihdinten luomat varjot luovat dramaattisen tunnelman kuvaan.

    VastaaPoista
  11. Hih, hätistin kissat.... Kaikkea sitä joutuu taiteen eteen puuhaamaan:)))

    VastaaPoista
  12. Kiitos Masa rakentavasta palautteesta. Nyt kun oli enemmän aikaa kirjoittaa kuvasta lisätietoja, niin sen myös tein. Laitoin ne tuonne kuvapostaukseen. Kiitos myös kehuistasi :)

    Elegia ja Kiirepakolainen, paljon kiitoksia :)

    VastaaPoista
  13. Oikein ihana kuva ja tosi mukava kuvaus sen aikaan saamisesta. Se kertoo paljon myös elämästäsi aamutuimaan.

    VastaaPoista
  14. Huomenta,
    Täällä joutuu aina kehumaan, mut minkä sille voi että kuvasi ovat 100 varmasti aina upeita - voi vitsi !

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit kommentin!